Szőnyegtisztítás

Szőnyegtisztítás

Részletezés | Áraink | Gyakori kérdések

Szőnyegmosás, folt eltávolítás, egyedi tisztítás, bió mosás

Általában 2 munkanap alatt vállaljuk gépi gyártású szőnyegek (normál rövidszőrű, hosszúszőrű shaggy szőnyegek) sík-mélymosását, faliszőnyegek, rongyszőnyegek, gyapjűszőnyegek egyedi mosását, valamint kézi csomózású szőnyegek, kézi szőttes szőnyegek és keleti szőnyegek egyedi mosását, vagy kézi tisztítását, valamint antik szőnyegek kézi tisztítását!

Minden szőnyeget a tisztítás előtt nagy hatásfokú, vibrációs elvű porológépekkel portalanítunk, atkátlanítunk.

A szőnyegeket egyedileg, kézi munkával előkezeljük (a hoszzú szálú shaggy szőnyeget is), foltkezeljük és csak ezután kerül a nagy hatásfokú program-vezérelt sík-mélymosógépre, ahol a szőnyegek teljes keresztmetszetéből mélymosással eltávolítjuk a szennyeződést.

Az ellenőrzésen megfelelt szőnyegeket csomagoljuk, majd a tiszta becsomagolt szőnyegeket visszaszállítjuk a megrendelőinknek.

  • 2 munkanap alatt.
  • Szőnyegmosás.
  • Folttalanítás.
  • Egyedi tisztítás.
  • Bió mosás.
  • Szőnyegparfüm.
  • Csomagolva.
  • Háztól-házig.
Szőnyeg Portalanítás - ProClean.hu

Portalanítás

A minőségi szőnyegtisztítás alapja a hatékony portalanítás.

A saját építésű, vibrációs elvű, elszívással kombinált porológépek a szőnyegekben lévő mechanikus szennyeződéseket (és poratkákat) kiváló hatásfokkal távolítják el.

Előkezelés

A szőnyegek kézi előkezelése alapozza meg a sík-, vagy dobmosógépben végzett szőnyegmosás eredményességét. Ezt a munkát – mivel komoly szakismeret és gyakorlat szükséges hozzá (különösen a hosszú szőrű shaggy szönyegek esetében) – nem lehet automatizálni, „robotizálni”! Minden egyes szőnyegen egyedileg kézzel, illetve kézi körkefés gépekkel végezzük az előkezelést, amelyhez szükség szerint többféle mosószert, illetve foltkezelő anyagot használunk. Ha kell, az előkezelést akár többször, többféle segédanyag felhasználásával is megismételjük! Az előkezelést minőségellenőrizés zárja.

Sík mélymosás - ProClean.hu

Sík - Mélymosás

Fontos alapelv, hogy minden szőnyeget olyan technológiával kell tisztítani, amelyik az adott szőnyeg típusához, és állagához a legjobban illik. A nagyobb méretű, csak síkban kiterítve mosható szőnyegek minőségi tisztításához síkmosógépet használunk.

A kézi előkezelést követően a gépi gyártmányú szőnyegeket egy saját magunk által átépített, Kannegiesser gyártmányú – számítógép(PLC)- vezérlésű -, 4,3 m széles sík-mélymosógépen mossuk át, többfázisú öblítést alkalmazva.

Egyedi Mosás

A kisebb méretû, gyapjú és szőttes szőnyegek minőségi tisztításához két ipari mosógépet alakítottunk át egyrészt szerkezetileg, másrészt vezérlésileg. A kialakítás filozófiája: amennyire lehet, a gépkonstrukció ne szűkítse le a technológiai lehetőségeket, hanem a minőségi szőnyegtisztítás igényeinek maximálisan feleljen meg a mosógép. Ezt – többek között – folyamatvezérlő számítógép (PLC) alkalmazásával tudtuk elérni.

A sík-mélymosó gépből, vagy az egyedi mosógépekből kijövő szőnyegek egyedi fejlesztésű, speciális szőnyeg centrifugákban folytatják üzemi útjukat.

Centrifugázás - ProClean.hu

Centrifugázás

A szőnyegek centrifugálásával a mélymosás, ill. az egyedi mosás végén a szőnyegekben maradó víz nagy részét eltávolítjuk. Ez egyrészt jobb minőséget biztosít, másrészt a szárítást is energiatakarékosabban végezhetjük.

A szárítás zárt rendszerben történik. A szőnyegek egyedileg függesztve kerülnek be a szárító berendezésbe. A szőnyegeket – azok anyagához igazodóan – változó hőfokon, néhány óra alatt szárítjuk meg.

Szárítás

A szárítás zárt rendszerben történik. A szőnyegek egyedileg függesztve kerülnek be a szárító berendezésbe. A szőnyegeket – azok anyagához igazodóan – változó hőfokon, néhány óra alatt szárítjuk meg.

A szárítás végén, szükség esetén utókezelést végzünk (pld.: rojtok), majd egy utolsó minőségellenőrzés után készítjük elő a szőnyegeket a visszaszállításra, ill. a kiadásra.

Tiszta szőnyeg - ProClean.hu

Tiszta Szőnyegek

Bizonyos szőnyegeket alacsony hőfokon, a saját magunk által átalakított ipari dobszárítóban szárítunk meg. Ez az eljárás pld. segíthet megőrizni a szőnyegek puhaságát!

Egyes szőnyegeket egyik szárítótípusba sem teszünk, azok speciális szárítóállványokon, teremhőmérsékleten, hosszabb idő alatt száradnak meg.

Szőnyegtisztítás árak

Aktív Mélymosás, Egyedi Mosás

1.
Gépi gyártmányú, műszálas, rojt nélküli, egyoldalt használható szőnyegek
2300 Ft/m²
2.
Gépi gyártmányú, műszálas, rojtozott, egyoldalt használható szőnyegek
2300 Ft/m²
3.
Gépi gyártmányú, hosszú szálú, gyapjú, vagy pamut, egyoldalt használható szőnyegek
2600 Ft/m²
4.
Kétoldalt használható, pamut és gyapjú szőnyegek (“rongyszőnyegek”)
2300 Ft/m²
5.
Keleti és egyéb (kézi) perzsaszőnyegek (kivéve: 6., 7.)
2300 Ft/m²

Kézi Tisztítás

6.
Kézi perzsaszőnyegek (kivéve: 7.)
4500 Ft/m²
7.
Selyem és műselyem perzsaszőnyegek
4500 Ft/m²
8.
Szőrme szőnyeg, műbőr aljjal
4500 Ft/m²

Kézi szőnyegek javítása

11.
Régi szegés, rojtozás levágva
2000 Ft/m²

Alkalmazható Felárak

12.
Egyedi foltkezelés
1000 Ft/m²
13.
Állagukban erősen túlszennyezett szőnyegek
1000 Ft/m²
14.
Bio tisztítás (kizárólag természetes alapú, lebomló mosószerekkel!)
1000 Ft/m²

Szőnyegtisztítás gyakori kérdések

A szegés és rojtozás CSAK tisztítással együtt vállalható! Tisztítás nélkül – KIZÁRÓLAG tiszta szőnyegen – vállalható!

A szőnyegek méreteit egy tizedesjegyre kerekítjük, a kerekítés általános szabályai szerint!

Háztól-házig szolgáltatásunk Budapest területén belül szőnyeg tisztítás esetén 10 m² felett ingyenes, alatta pedig egyszeri kiszállási díjat számolunk fel.

Pest megyei kiszállítás esetén egyedi ajánlatért keressen minket!

Háztól-házig szolgáltatásunk részleteiért kattintson ide: Háztól-házig információk